Cyber Security med Olav & Karim2021-07-09T07:26:04+00:00

Cyber Security med Olav & Karim

Karim El-Melhaoui, sikkerhetsarkitekt Oljefondet.
Olav Østbye, Cyber Security Manager, Cloudworks.

Å dele kunnskap og innsikt er noe som driver oss bak Cast O3. Karim og Olav har over lenger tid observert at det trengs påfyll av kunnskap innenfor Cyber Security domenet. Vi har endelig funnet tid til å stable en podcast på beina og håper derfor at du får et godt utbytte av å høre på.

Vi kommer til å starte med det grunnleggende for deretter å jobbe oss videre inn på det mer avanserte. For lyttere som aktivt jobber innenfor fagfeltet kan derfor de første episodene virke litt kjedelige, mens det for andre kan være svært lærerikt.

I sesong 1 vil vi ta for oss det vi har valgt kalle «KO Baseline Cyber Security» som består av 20 Cyber Security domener. KO står åpenbart for både «Knock Out» og «Karim Olav», noe vi tenker at er meget passende. KO Baseline Security er basert på Karim og Olav sine personlige meninger, men er også godt forankret i kjente standarder. Intensjonen vår er alikevel ikke å vise at vi kan lese standarder, men å dele vår kunnskap innenfor de ulike domenene og tørre å ha meninger om hva slags sikkerhet ALLE organisasjoner bør ha som minimum (baseline).

I sesong 2 dykker vi videre ned i Cloud Security, samt at vi intervjuer ulike selskaper og personer som jobber innenfor fagfeltet og får de til å dele sin ekspertise.

Målgruppe:
Du kan være leder, jobbe med IT sikkerhet, IT drift og/eller kun være interessert i å lære mer om Cyber Security. Du kan fortløpende gå tilbake til din organisasjon og følge opp, kontrollere og iverksette de tiltakene og aksjonene vi deler dersom du er enig i det vi sier.

Episoder:
Vårt mål er at omtrentlig hver episode skal vare +/- 25-30 minutter og ta for seg 2 domener.
Vi satser på å slippe 2-3 episoder per måned.
Episodene våre kan spilles av i Spotify, Google podcasts, Apple podcasts, TuneIn, Stitcher, med mer. Lenker finner du i bunn av denne siden, på forsiden, og på siden til hver enkelt podcast episode.

Domener:
Nedenfor finner du en oversikt over de domene vi har valgt ut. Husk at det er MYE mer som tilhører vært domene enn det vi deler, og mye mer du kan gjøre, vi tar i første omgang kun for oss det som vi mener bør være en baseline (minimum) for alle organisasjoner og selskaper. Etter å ha vært gjennom det vi omtaler som baseline security går over på mer avansert sikkerhet, og derfor mer avanserte episoder.

Podcast episoder

Hvem er vi? Hvordan spilles episodene inn?

Karim El-Melhaoui

Arbeidsgiver: Oljefondet (NBIM)
Stilling: Sikkerhetsarkitekt

Karim har gjennom karrieren jobbet med å bygge private cloud hos Intility og de senere årene fokusert utelukkende på public cloud. De siste årene har han fokusert på cybersecurity, cloud og kultur hvor han holder foredrag og kurs innenfor disse emnene.

Olav og Karim møtes på det store internettet for å spille inn episoder. Olav fra sitt hjemmekontor i Oslo, og Karim fra sitt hjemmekontor i New York.

 

https://www.linkedin.com/in/karim-el-melhaoui-34691956

Olav Østbye

Arbeidsgiver: Cloudworks
Stilling: Cyber Security Manager

Olav startet sin karriere i Forsvaret før han satt seg ned på skolebenken. Deretter har han jobbet som konsulent og vært ansvarlig for IT sikkerhet hos Boots Apotek før han i 2020 startet hos Cloudworks.

Olav og Karim møtes på det store internettet for å spille inn episoder. Olav fra sitt hjemmekontor i Oslo, og Karim fra sitt hjemmekontor i New York.

https://www.linkedin.com/in/oestbye/

Ikke gå glipp av nye episoder!

Fyll inn skjemaet nedenfor, så sender vi deg
en e-post når vi publiserer nye episoder.

Go to Top